over ons

achtergrond en activiteiten

“kunst begint waar de waarheid ophoudt”

Schilderijen verzamelen doen wij, met passie, vanaf 1980 ongeveer. Het begon met het zoeken (marktplaats bestond nog niet) naar werken van grootheden uit onze woonplaats Bladel. Tevens de plaats van Hubert Joseph (Jozef) Gindra, Victor de Buck en Theo Kuijpers.

Het lokale zoeken breidde zich vooral uit naar het "Brabantse" (Jan en Antoon Kruysen) en het "Vlaamse" o.a. Alfons Vermeir en Hubert De Vries. Daarna werd het zelfs globaal! Op de vele reizen die wij gemaakt hebben, gingen wij op zoek naar lokale kunstenaars die wij tevens in hun ateliers bezochten. Zo belandden wij onder meer in Afrika, Zuid-Amerika, Scandinavië, Canada, Ierland, Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland.

Frank van Ham - schilderijen, kunstwerken Victor de Buck, Theo Kuijpers, Alfons Vermeir en Hubert De Vries

kwaliteit

De zoektocht naar kwalitatief goede werken kreeg vastere vormen, vandaar dat wij deze webstek in het leven riepen. Wij bieden u dan ook met liefde kwalitatief goede werken voor een betaalbaar budget aan. Diverse prijsklassen dus. Bovendien valt er meestal over de prijs te onderhandelen. En blijkt het werk bij nader inzien toch niet in uw omgeving te passen of u niet te bevallen dan zijn er mogelijkheden om (werken vanaf 500 euro) te ruilen.

interesse?

Bent u geïnteresseerd in een bepaald werk? U kunt te allen tijde mailen, ook voor nadere informatie. De prijs is inclusief 21% BTW en exclusief eventuele verzendkosten. De afmetingen van de werken op deze site zijn inclusief lijst. We raden u echter wel aan om, alvorens een werk aan te schaffen, toch te komen kijken op de Elzenhoeve. Via het beeldscherm krijgt u uiteraard slechts een indruk. Een afspraak is zo gemaakt!

…KKKijK&KKK…

Onze liefde voor kunst uiten we ook in de vorm van een meerdaagse expositie onder de noemer Kom-Kunst-Kijken-Kom-Kunst-Kopen. In een verwarmde omgeving (de hallen van voormalige Weverij de Ploeg te Bergeijk of een lokale Gallery) kunt u onder het genot van een drankje genieten van een variatie aan werken waarvan een deel te koop wordt aangeboden. Goede kwaliteit en betaalbaar.