expo

over onze expo ...KKKijK&KKK...

brak water, lezing eva rovers en derde editie van ...KKKijK&KKK...

Kom Kunst Kijken Kom Kunst Kopen Expositie Stiller - Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven Isabelle Roskam en Esther Claus Lezing Eva Rovers beeld Arie Berkulin expositie Frank van Ham kunstexpositie schilderijen expo De Ploeg Bergeijk expositie Bergeijk kunst Bayanspeler Oleg Fateev

ROSKAM & L'ESTOIR (Isabelle Roskam en Esther Claus) houden van 16 t/m 30 april 2017 (14:00-17:00u) hun expositie 'Brak Water'. In de Elzenhoeve worden nieuwe gezamenlijke werken getoond. Isabelle Roskam en Esther Claus zijn aanwezig op 16, 17, 22 en 23 april. Doordeweeks is de expo op afspraak te bezoeken. Dus noteer alvast in de agenda!

lezing door eva rovers - de stijl van helene kröller-müller

Op 27 april geeft Eva Rovers een lezing over Helene Kröller-Müller. Deze legde aan het begin van de 20ste eeuw een ongeëvenaarde collectie moderne kunst aan. Een van haar omvangrijkste deelverzamelingen bestaat uit werken van De Stijl-kunstenaars. Zo kocht zij schilderijen direct uit het atelier van Mondriaan, waardoor soms de verf letterlijk nog nat was. Ook was zij jarenlang de beschermvrouwe van Bart van der Leck. Lees meer over deze lezing.

brabantse, kempische en vlaamsche meesters

Op zaterdagen en zondagen in mei van 2017 houden we de derde ...KKKijK&KKK... (KomKunstKijkenKomKunstKopen). Dit maal kunt u op 6+7, 13+14 en 20+21 mei terecht bij Gallery Elzenhoeve. Op afspraak is het ook mogelijk om de gallery doordeweeks te bezoeken.

Op de Elzenhoeve kunt u tijdens ...KKKijK&KKK..., kunstwerken en foto's van o.a. Brabantse, Kempische en Vlaamsche Meesters bekijken en desgewenst aanschaffen.

De entree is wederom gratis en er is voldoende gelegenheid om op eigen terrein te parkeren (eveneens gratis). We heten u alvast hartelijk welkom en zien u graag terug op een van de genoemde dagen!

stiller: marieke peters, ank van engelen en fred geven

In september houden we de expositie "Stiller", met werk van Marieke Peters, Ank van Engelen en Fred Geven. Elke zaterdag en zondag alsook buiten de openstelling (op afspraak) kunt u terecht op de Elzenhoeve. Kunstenaars zijn zelf aanwezig op 3, 9 en 10 september.

expositie Aldona Stachowska

In de werken die getoond werden, stond de mens centraal en daaraan gekoppeld de vraag over het wezen van ons bestaan. In de Elzenhoeve was een breed scala aan technieken te zien zoals olieverf, aquarel, tekening en installatie. Uiteraard allemaal unica's en grote verscheidenheid in formaat.

open

Open op zondag 6, zaterdag 12 en zondag 13 november, telkens van 14:00 tot 17:00 uur. De kunstenares was steeds zelf aanwezig. Alle overige dagen was de expositie te bezoeken na telefonische afspraak: 0497 642516.

In de zoektocht van Aldona Stachowska ligt het vertrekpunt in de innerlijke beschouwing. Kunst kan bij haar alleen ontstaan vanuit doorleefde ervaringen en de bezinning daarop. Het is deze contemplatieve grondslag waarop de kunstenares haar artistieke wereld bouwt. Meer informatie m.b.t. de kunstenares en expositie: zie www.aldona.dse.nl

Aldona Stachowska werd in 1958 geboren in Polen. In haar geboorteland volgde zij studies aan het Nationaal Lyceum voor Plastische Kunsten in Poznan (1973-1978) en de Nationale Hogeschool voor Schone Kunsten in Poznan (1986-1991). Sinds 1992 woont en werkt zij in Reusel (NL).


tweede editie van ...KKKijK&KKK...

4, 5 en 6 oktober 2014 was het zover. Van Ham Kunst organiseerde weer een uitgebreide expositie onder de noemer ...KKKijK&KKK... (KomKunstKijkenKomKunstKopen). Deze editie vond wederom plaats in de hallen van De Ploeg te Bergeijk. Wat een expositie had moeten worden van Kempische, Brabantse en Vlaamse meesters is uitgegroeid tot een ware happening en ontmoeting van kunst op niveau en van bekende beeldend kunstenaars.

kunst met 'roots'

De indrukwekkende expo werd goed bezocht door vele kunstliefhebbers. Naar aanleiding van dit succes besloten Arie Berkulin (beeldend kunstenaar) en Wil Moeskops (‘mecenas’) spontaan om een beeld in bruikleen te geven aan Stichting Rietveld & Ruys t.b.v. het prachtige Ploegpark. Zij vinden beiden dat de Ploeg door zijn uitstraling en activiteiten een bindende factor is voor bewoners van De Kempen en Brabant.

De expo ...KKKijK&KKK...2013 was daar een goed voorbeeld van. Kempische kunstenaars zoals Arie Berkulin, Theo Kuijpers en Dick Verdult vonden elkaar in hun gezamenlijke presentaties en wederzien. Een toonbeeld van hoe de nieuwe invulling van De Ploeg (boven)regionale kunst een voorname rol kan blijven spelen.

Kunst waarvan de wortels zitten in de Kempische zandgrond of in het Peelse veen. Kunst waarvan de zinvolheid uitstraalt en waarvan men de betrokkenheid voelt met onze ‘roots’. De Ploeg bewees daar, het eerste weekend van oktober, weer de beste plek voor te zijn. Vandaar dat Arie en Wil samen besloten om dit bijzondere beeld in bruikleen te geven.

U kunt dit monumentale stalen object te allen tijde gaan bekijken aan de Riethovensedijk 20 te Bergeijk. Het staat opgesteld op het veld recht tegenover de hoofdingang van de voormalige weverij. De lichtinval zorgt voor een prachtig schaduwspel in de open en gesloten volumes van het beeld zodat op het elk moment van de dag een ander karakter krijgt.